Ingredienser
Gresskarmos av hokkaido-gresskar
Over 60 min
2.5 av 5 om dagen
Gresskarmos er et friskt alternativ til kålrotstappe eller potetstappe. Du kan også bruke Gresskarmos i bakverk eller desserter hvis du ønsker en søt variant. Bak hele Hokkaido-gresskaret i ovnen først – da blir det enklere å skjære i.
Fremgangsmåte
- Vask gresskaret godt og bak det i ovnen på 175°C i 1 time. Da er det lettere å skjære i det etterpå.
- Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Behold skallet på og skjær gresskaret deretter i terninger.
- Ha gresskarterningene over i kokende buljong sammen med løk.
- Kok i noen minutter til terningene er møre.
- Hell av kokevannet, men ta vare på det.
- Mos gresskar og løk med en potetmoser eller en gaffel.
- Spe med kraft og fløte til du har fått passe konsistens.
- Smak til med finhakket chili og revet frisk ingefær.
- Pynt gresskarpureen f.eks. med ristede gresskarkjerner og litt hakket kruspersille.