Grønnsaksuppe fra Midtøsten

En herlig suppe med spennende og litt eksotisk smak. Masse deilige grønnsaker som løk, hvitløk, gulrot, paprika og poteter. Bønnene gjør suppen ekstra mektig.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor, hakket løk
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 0,5 ss chilipulver
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 50 g gulrot i terninger
  • 0,5 rød paprika renset og skåret i terninger
  • 175 g potet i terninger
  • 400 g cannellinibønner
  • 0,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • smak til med salt og pepper
  • 15 g finhakket bladpersille
  • 1,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Varm opp oljen i en stor panne og stek løken til den er myk, ca. 5 minutter.
  2. Tilsett spisskummin og chilipulver og stek videre i 1 minutt.
  3. Tilsett knust hvitløk og stek videre i 1 minutt.
  4. Ha i grønnsaker, bønnene og så kraften.
  5. Kok dette opp og reduser varmen. La det surre under lokk i 6-8 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Ha i hakket bladpersille og sitronsaft, og la suppen småkoke videre i 2 minutter.
  8. Ha litt hakket bladpersille på toppen ved servering.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 37
Legg til på Min side
Del på Facebook