Fiskesuppe med fennikel

En nydelig og mettende suppe som er ferdig på en, to, tre. Suppen kan varieres ved å tilsette reker, blåskjell og hakkede urter. Du kan også bytte ut torsk og laks med annen fisk, f.eks. breiflabb.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 dl fiskekraft
  • 2 dl matfløte
  • 1 finhakket fennikel
  • 2 gulrot i skiver
  • 200 g torskefilet eller annen hvit fisk - i terninger
  • 200 g laksefilet eller annen rød fisk - i terninger
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 finhakket rød chili (fjern hinner og frø)
  • 0,5 purre i strimler
  • 4 ts crème fraîche lett, 18 %

Fremgangsmåte

Kok opp kraft og fløte.

Tilsett alle ingrediensene bortsett fra purre og crème fraîche.

La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.

Tilsett purre og crème fraîche i det siste kokeminutt.

Smak til med pepper.

Server suppen med crème fraîche og godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 36
Legg til på Min side
Del på Facebook