Ingredienser
Grove grønnsaksmuffins
20-40 min
Kjempegode muffins proppfulle av finhakket rødløk, spinat, paprika, purre og soltørkede tomater. Perfekte til sekken som turmat, eller som tilbehør til middagsretter.
Fremgangsmåte
- Stek løk, purre og paprika myke i olje i en stekepanne.
- Tilsett spinaten og stek til den faller sammen.
- Sett pannen til siden.
- Rør sammen egg, og tilsett olje og yoghurt.
- Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og ha dette i eggeblandingen.
- Bland inn grønnsakene, soltørkede tomater og osten.
- Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og sett formene på stekeplaten eller bruk et muffinsbrett.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Spis muffinsene nystekte som et lite måltid eller som tilbehør til supper og gryteretter. De er også kjempefine å fryse ned.
- Denne porsjonen gir ca. 12 små eller 6 store muffins.