Grove grønnsaksmuffins

Kjempegode muffins proppfulle av finhakket rødløk, spinat, paprika, purre og soltørkede tomater. Perfekte til sekken som turmat, eller som tilbehør til middagsretter.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 finhakket rødløk
  • 2 dl frisk spinat - godt vasket
  • 1 finhakket grønn paprika
  • 0,5 finhakket purre
  • 6 finhakkede soltørkede tomater

Deigen

  • 3 egg
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

Stek løk, purre og paprika myke i olje i en stekepanne.

Tilsett spinaten og stek til den faller sammen.

Sett pannen til siden.

Rør sammen egg, og tilsett olje og yoghurt.

Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og ha dette i eggeblandingen.

Bland inn grønnsakene, soltørkede tomater og osten.

Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og sett formene på stekeplaten eller bruk et muffinsbrett.

Stek muffinsene midt i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter.

Avkjøl på rist.

Spis muffinsene nystekte som et lite måltid eller som tilbehør til supper og gryteretter. De er også kjempefine å fryse ned.

Denne porsjonen gir ca. 12 små eller 6 store muffins.

Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 15
Legg til på Min side
Del på Facebook