Ingredienser
Grove scones med grønnsaker
Grove scones er veldig raske å lage for de hever med bakepulver. De er best om de spises nystekte, men er også supre å fryse. Ha godt med finhakkede eller revne grønnsaker i deigen - det gir saftige scones. Fine til frokost, lunsj og matpakken.
Fremgangsmåte
- Bland sammen alt det tørre.
- Tilsett olje, melk og yoghurt.
- Rør rundt.
- Bland i grønnsakene og ost (bruk grønnsaker du har til overs, gjerne også urter).
- Rør sammen deigen, men ikke arbeid med den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde eller avlange ”kaker” (2-3 cm tykke).
- Legg dem på stekeplate med bakepapir.
- Skjær hver ”kake” i 4-6 kakestykker, nesten tvers igjennom. Dryss gjerne litt havregryn og eller valnøtter på.
- Stek sconesene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter.
- Avkjøl på rist.