Gulrothummus
Glad i hummus? Da må du prøve denne varianten laget med gulrot. Gulrot gir en fin smak til dippen.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skyll og skrelle gulrøttene.
- Del dem i terninger og legg dem på en bakeplate med et bakepapir.
- Bland med krydder og bak dem møre i ovnen.
- Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann.
- Kikertene kan gjerne bakes med i ovnen de siste bakeminuttene.
- Kjør alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
- Spar gjerne noen bakte kikerter til topping.
- Smak til med sitronsaft.
- Server med noen dråper olivenolje og friske korianderblader på toppen.
- Kutt opp gulrot, agurk, stilkselleri og gjerne rødkål i passe biter og staver.
Tahini (som er en masse laget av knuste sesamfrø) kan erstattes av peanøttsmør eller bare peanøtter. Visste du at sprø rødkål i litt tykke strimler er nydelig som snacks? Prøv!