Gulrotkake med kremostglasur, toppet med hakkede nøtter og små sukkergulrøtter, i skiver for å vise lagene.

Ingredienser

Gulrotkake

Over 60 min
1 av 5 om dagen

Gulrotkake er alltid en favoritt. Den er saftig, krydret og akkurat passe søt. Den fløyelsmyke glasuren med kremost setter prikken over i-en.

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker luftig.
  2. Bland inn kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og sikt blandingen over eggedosisen, og vend forsiktig inn. Ha i revet gulrot og hakkede nøtter.
  3. Smør en rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken på 180°C i ca. 40 minutter på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål eller gaffel om kaken er ferdig stekt.
  4. Avkjøl kaken på rist.
  5. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor eller med en stavmikser, og smør den utover den avkjølte kaken.
For ekstra smak er det nydelig med 1 ss revet ingefær i denne kaken. Litt limesaft er også godt. Du kan pynte med hva du vil. Gulrotkake kan fint fryses-også med glasur.

Hvor godt likte du oppskriften?