Ingredienser

Gulrotkake

Over 60 min
1 av 5 om dagen

Gulrotkake er alltid en favoritt. Den er kjent for sin saftighet og gode smak. I denne oppskriften har vi pyntet den med delikate valnøtter og tynne, glaserte skiver av gulrot. I tillegg er selve kaken stekt i en hjerteform, noe som gjør den til en flott gaveidé for Morsdag eller Valentinsdagen.

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker luftig.
  2. Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.
  3. Smør en rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål eller gaffel om kaken er ferdig stekt.
  4. Avkjøl kaken på rist.
  5. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor eller med en stavmikser, og smør den utover den avkjølte kaken.
For ekstra smak er det nydelig med 1 ss revet ingefær i denne kaken. Litt limesaft er også godt. Du kan pynte med hva du vil. Gulrotkake kan fint fryses-også med glasur.

Hvor godt likte du oppskriften?