Ingredienser
Gulrotkake
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Gulrotkake er alltid en favoritt. Den er kjent for sin saftighet og gode smak. I denne oppskriften har vi pyntet den med delikate valnøtter og tynne, glaserte skiver av gulrot. I tillegg er selve kaken stekt i en hjerteform, noe som gjør den til en flott gaveidé for Morsdag eller Valentinsdagen.
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker luftig.
- Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.
- Smør en rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål eller gaffel om kaken er ferdig stekt.
- Avkjøl kaken på rist.
- Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor eller med en stavmikser, og smør den utover den avkjølte kaken.
For ekstra smak er det nydelig med 1 ss revet ingefær i denne kaken. Litt limesaft er også godt. Du kan pynte med hva du vil. Gulrotkake kan fint fryses-også med glasur.