Ingredienser
Gulrotkake med valnøttkjerner
40-60 min
Gulrotkake er en klassiker som aldri går av moten. Her har vi laget søte, små porsjonskaker som en morsom variant. Kaken smaker godt av kokos, kanel og kardemomme.
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.
- Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.
- Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre. Husk et sjenerøst lag med krem mellom og på toppen av kakene.
- Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen av gulrotkaken.
Til pynt:
Kokosmasse
sølvkuler