Gulrotkake

Gulrotkake er alltid en favoritt. Den er kjent for sin saftighet og gode smak. I denne oppskriften har vi pyntet den med delikate valnøtter og tynne, glaserte skiver av gulrot. I tillegg er selve kaken stekt i en hjerteform, noe som gjør den til en flott gaveidé for Morsdag eller Valentinsdagen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Kake

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrøtter
  • 100 g finhakkede valnøttkjerner

Glasur

  • 125 g kremost naturell
  • 125 g romtemperert smør
  • 100 g melis

Pynt

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker luftig.
  2. Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.
  3. Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.
  4. Avkjøl kaken på rist.
  5. Gulrot til pynt kan du skjære i skiver og koke opp i 1 dl vann og 2 ss sukker Da holder de seg bedre som pynt. Avkjøl.
  6. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor eller med en stavmikser, og smør den utover den avkjølte kaken.
  7. Pynt med gulrotskiver og dryss på valnøtter.
For ekstra smak er det nydelig med 1 ss revet ingefær i denne kaken. Litt limesaft er også godt. Du kan pynte med hva du vil. Revet gulrot er også dekorativt, men det holder seg ikke så godt.
Del på Facebook