Hasselbakte epler

Ingredienser

Hasselbackepler

20-40 min
1 av 5 om dagen

Mange kjenner til hasselbackpoteter, men visste du at du også kan lage hasselbackepler? En nydelig epledessert som det er lett å imponere med. Server vaniljekesam eller vaniljeis til.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Hakk valnøtter og kokos (da får du fram litt mer av kokossmaken) sammen.
  3. Smelt smør i en liten panne.
  4. Ha i sukker, kanel, valnøtter og kokos. Rør rundt.
  5. Del eplene i to på langs. Fjerne kjernehuset med en liten kniv.  Du trenger ikke skrelle eplene, men om du ønsker kan du gjøre det.
  6. Skjær eplene i skiver, men ikke helt igjennom. Skivene skal henge sammen i bunnen.
  7. Legg eplene med bunnen ned i en ildfast form.
  8. Fordel smørblandingen over hvert eple.
  9. Sett formen i ovnene og bak til eplene er møre og har fått en gylden farge, 12- 15 minutter. Følg med. Drypp gjerne litt av «kraften» som samler seg, over eplene underveis.
  10. Server hasselbackepler lune med vaniljeis eller vaniljeyoghurt og et dryss av hakket sitronmelisse.

Hvor godt likte du oppskriften?