Ingredienser
Hasselbackepler
20-40 min
1 av 5 om dagen
Mange kjenner til hasselbackpoteter, men visste du at du også kan lage hasselbackepler? En nydelig epledessert som det er lett å imponere med. Server vaniljekesam eller vaniljeis til.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Hakk valnøtter og kokos (da får du fram litt mer av kokossmaken) sammen.
- Smelt smør i en liten panne.
- Ha i sukker, kanel, valnøtter og kokos. Rør rundt.
- Del eplene i to på langs. Fjerne kjernehuset med en liten kniv. Du trenger ikke skrelle eplene, men om du ønsker kan du gjøre det.
- Skjær eplene i skiver, men ikke helt igjennom. Skivene skal henge sammen i bunnen.
- Legg eplene med bunnen ned i en ildfast form.
- Fordel smørblandingen over hvert eple.
- Sett formen i ovnene og bak til eplene er møre og har fått en gylden farge, 12- 15 minutter. Følg med. Drypp gjerne litt av «kraften» som samler seg, over eplene underveis.
- Server hasselbackepler lune med vaniljeis eller vaniljeyoghurt og et dryss av hakket sitronmelisse.