Ingredienser
Hasselbackgulrot
20-40 min
0,5 av 5 om dagen
Dette blir en ny favoritt som tilbehør til middagen. Gulrøtter laget på hasselback-vis. Litt sprø i kanten og god og myk inni, og med masse smak.
Fremgangsmåte
- Bruk gjerne litt store gulrøtter.
- Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær jevne, dype snitt i dem. Skivene skal ikke gå helt igjennom. Legg gjerne et brettet kjøkkenhåndkle eller lignende på hver side av gulroten, slik at ikke kniven går helt igjennom. Skivene skal henge sammen.
- Ha smør i en varm panne. Stek gulroten raskt, med snittflaten ned, slik at den får litt farge. Skjær sitronen i båter og stek dem med.
- Legg gulrøttene i en ildfast form. Hell over stekesmøret. Gni sitron på, drypp noen dråper honning og olje på hver gulrot. Ha litt salt og pepper på.
- Bak i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter eller til de er møre.
- Finhakk persille og valnøtter sammen og dryss over rett før servering.