Gulrotkake

Enkel gulrotkake i langpanne

Gulrotkake er noe av det beste som finnes, synes vi. Derfor har vi laget den i langpanne slik at oppskriften rekker til mange.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 egg
  • 4 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 3 ts bakepulver
  • 4 dl nøytral olje
  • 750 g revede gulrøtter

Ostekrem

  • 250 g kremost naturell
  • 150 g mykt smør
  • 200 g melis
  • 1 grovreven gulrot

Fremgangsmåte

  1. Sett oven på 180 grader.
  2. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis i en bolle.
  3. Bland siktet hvetemel med bakepulver og kanel, og bland dette i bollen vekselvis med oljen.
  4. Tilsett revne gulrøtter til slutt og bland godt.
  5. Kle en langpanne med bakepapir.
  6. Hell røren i pannen.
  7. Sett kaken på nederste rille og stek til den er ferdig, 50-60 minutter.
  8. Stikk en trepinne i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig. Fester det seg deigrester på pinnen må du steke den litt til. Om ikke er den ferdig.
  9. Legg en rist over pannen og velt kaken rundt. Løft av langpannen og fjern bakepapiret. La kaken avkjøle på risten.
  10. Pisk kremost, smør og melis til en glatt og luftig krem.
  11. Smør kremen utover avkjølt kake
  12. Pynt med masse gulrotstrimler.
Del på Facebook