Lapper av havregrøtrester

Havregrøtlapper med eple

Havregrøtlapper med eple er den perfekte restemat – myke, smakfulle og fulle av fiber. Metter godt for både store og små. Oppskriften gir ca. 12 lapper.
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g havregrøt (ferdigkokt)
  • 3 egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 epler
  • 3 dl hvetemel (siktet)
  • rapsolje til steking

Fremgangsmåte

  1. Bland kald havregrøt med egg, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt. 
  2. Vask og riv epler og vend inn inn med resten. Spe på med hvetemel. 
  3. Stek små lapper i litt olje på middels varme, 2–3 minutter på hver side til de er gylne og gjennomstekte.
Tips:
Skal du ta vare på havregrøtrester er det viktig med rask avkjøling. Ha restene over i egnet oppbevaringsboks og sett i kaldt vannbad. Sett deretter lokket på boksen og oppbevar i kjøleskap. 
Del på Facebook