Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pizzabunnen:

    Rør deigen ut i det vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.

    Dekk deigen til med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.

    Elt deigen og kjevle den tynt ut.

    Legg leiven på bakepapir på stekebrett.

    Saus og topping:

    Bland sammen créme fraîche og hvitløk. Bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.

    Vask potetene. Behold skallet på. Skjær i løvtynne skiver. La de ligge litt i vann for å fjerne stivelse. Ferdig kokte poteter kan også brukes.

    Legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen.

    Drypp over olivenolje og fordel hakket frisk timian på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.

    Stek pizzaen midt i ovnen i 12-15 minutter, til bunnen er sprø og gyllen, og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge.

Bruk ferdig pizzabunn fra butikken om du ikke ønsker å lage den fra bunnen av. Tomatsaus er også godt på pizzaen i stedet for crème fraÏche.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Pizzabunn:
  • ½ pk gjær
  • 3 dl fingervarmt vann
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • 7 dl hvetemel
  • Saus og topping:
  • 3 båt hvitløk - hakkede
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 50 g fetaost
  • 4 stk potet
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss hakket frisk timian
  • ½ ts salt
  • 1 ts pepper
Hvit pizza med poteter, pizza bianco med poteter, potetpizza

Fremgangsmåte

  • Pizzabunnen:

    Rør deigen ut i det vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.

    Dekk deigen til med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.

    Elt deigen og kjevle den tynt ut.

    Legg leiven på bakepapir på stekebrett.

    Saus og topping:

    Bland sammen créme fraîche og hvitløk. Bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.

    Vask potetene. Behold skallet på. Skjær i løvtynne skiver. La de ligge litt i vann for å fjerne stivelse. Ferdig kokte poteter kan også brukes.

    Legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen.

    Drypp over olivenolje og fordel hakket frisk timian på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.

    Stek pizzaen midt i ovnen i 12-15 minutter, til bunnen er sprø og gyllen, og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge.

Bruk ferdig pizzabunn fra butikken om du ikke ønsker å lage den fra bunnen av. Tomatsaus er også godt på pizzaen i stedet for crème fraÏche.