Ingredienser
Innbakt nøttestek
Over 60 min
2 av 5 om dagen
En nydelig innbakt vegetarisk nøttestek som tar utgangspunkt i en klassisk Wellington. Indrefileten er byttet ut med en smakfull saftig farse av grønnsaker, nøtter og linser. Denne farsen kan, om du ønsker, varieres og stekes i former eller som burgere uten butterdeig rundt.
Fremgangsmåte
Slik lager du selve nøttefarsen:
- Skjær aubergine, squash, sellerirot og løk i terninger. Bak i ovn til de er så vidt møre på 180 grader (ca. 15 min). Avkjøl litt.
- Legg soppen i vann i ca. 30 minutter. Hell av vannet. Fres soppen i en varm panne ett par minutter. Avkjøl.
- Kok linsene som angitt på pakken. Hell av vannet. Avkjøl.
- Skyll nøttene.
- Ha alle ingrediensene til farsen (ikke pastinakk- og gulrotstrimler) i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en grov farse. La den hvile litt.
Slik lager du soppmassen:
- Finhakk sjampinjong, løk og hvitløk og fres dette i olje i en varm panne.
- Tilsett finhakket persille og brødrasp.
- Avkjøl.
Montering:
- Ha litt mel på benken. Legg 2 plater sammen og kjevle dem ut til dobbelt størrelse. Sørg for at deigen ikke sitter fast. Bruk evt. mer mel.
- Klem farsen sammen til en tykk «filet» og legg den på den ene enden av deigen, ca. 3 cm fra kanten. Trykk stimler av pastinakk og gulrot inn i farsen, på langs.
- Klem soppmassen rundt hele fileten før du bretter resten av deigen godt rundt. «Pakk» den godt sammen i skjøten og i enden. Bruk litt olje som lim.
- Pensle butterdeigen godt med smeltet margarin.
- Om du har litt ekstra deig kan du for eksempel skjære ut blader eller lage en flette til pynt. Fest med margarin eller olje.
- Stek nøttesteken i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Stikk inn en trepinne. Om det sitter mye farse på pinnen kan den stekes litt til.
- La steken hvile litt før du serverer den. Skjær den i litt tykke skiver med en god skarp kniv. Server med julens tilbehør som rosenkål, rødkål eller bare en frisk grønn salat til.
- Selve farsen kan lages dagen før og den kan fryses. En ferdigstekt innbakt nøttestek bør serveres nystekt.