Ingredienser
Jordbærmousse
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen
Mousse med jordbær er en dessert alle liker. I denne varianten har vi laget med et gelélokk på toppen. Mmmm...
Fremgangsmåte
- Legg gelatinplatene i bløt ca. 5 minutter i kaldt vann. Kok en sukkerlake av sukker og vann. Ta gelatinplatene opp og la dem smelte i sukkerlaken. La det avkjøles.
- Pisk kremfløten stiv.
- Rens jordbærene og kjør dem til mos i en foodprosessor eller med en stavmikser.
- Bland jordbærmos, gelatin/sukkerlake og krem og fordel i porsjonsglass. Sett moussen kaldt for å stivne - ca. 1 time.
- Pynt med jordbær og mynte eller sitronmelisse ved servering.
- Tips:
Om du ønsker, kan du toppe moussen med et gelélokk laget av gelépulver. La da geleen halvstivne før du heller den over den ferdig stivnede moussen. La stå kjølig til alt er stivnet.