Kålrotpai med snøfrisk

Server paien til lunsj eller som en liten kveldsrett. Med ferdigkjøpt paideig er den enkel å lage. Sprø, deilig kålrot og purre gir saftig fyll med mye smak.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g kålrot
  • 1 purre
  • 1 pk ferdig paideig
  • 3 egg
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • salt og pepper etter smak
  • 0,1 ts kajennepepper
  • 1 pk snøfrisk naturell

Fremgangsmåte

Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt. Rens og skjær purren i tynne ringer. Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.

Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen. Fordel snøfrisk på toppen.

Stek paien nederst i ovnen på 170°C til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.

Server evt. en grønn salat eller tomatsalat til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 40
Legg til på Min side
Del på Facebook