Pai med revne rotgrønnsaker

Å nyte av sesongens råvarer er herlig. Her har vi brukt reven gulrot, sellerirot og kålrot i en deilig pai, men har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til.
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 60 g smør
  • 1,5 dl kesam mager
  • 3,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss vann

Eggestand

  • 4 egg
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kesam mager
  • 0,5 dl reven mozzarella
  • salt og pepper

Fyll

  • 3 dl reven gulrot
  • 3 g reven sellerirot
  • 3 dl reven kålrot

Til grønnsakpynten

  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts rapsolje
  • flaksalt

Fremgangsmåte

Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen.

Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.

Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.

Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.

Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen.

Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.

Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook