Canaripottiser i en bolle

Kanaripoteter

Kanaripoteter er små, saltkokte poteter som serveres som tapas eller smårett, gjerne sammen med hjemmelaget tomatsaus eller aioli.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • ca. 30 små poteter
  • 5 dl vann
  • 0,5 l grovt salt

Tomatsaus

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen uten lokk.

Sausen:

Smelt smøret i en kjele. Skjær løken i terninger som freses i smøret. Tilsett videre tomater og finhakket hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lun eller kald til potetene.

Del på Facebook