Ingredienser
Kjøttboller med tomatsaus og parmesan
                                
                                Over 60 min
                            
                            
                                
                                2.5 av 5 om dagen
                            
                    Det er den kjempegode tomatsausen som "gjør" denne pastaretten. Topp med litt frisk basilikum, og suksessen er et faktum. Lag dobbel porsjon tomatsaus og frys ned til siden.
Fremgangsmåte
- Skjær løk, hvitløk og fennikel i små biter og fres i olje i en kjele. Tilsett rødvin og kok det i 10 minutter.
- Skjær tomater i biter og ha i kjelen. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomatene og la det koke opp.
- Etter at det har kokt noen minutter, tilsettes kyllingkraften. La sausen småkoke en times tid. Rør om av og til.
- Tilsett hakket, frisk basilikum (timian og oregano kan også brukes) mot slutten av koketiden. Smak til med salt og en liten klype sukker for å runde av smaken.
Kjøttbollene:
- Riv og bløtlegg brødet i kaldt vann i 5 minutter.
- Finhakk hvitløk. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett karbonade, parmesan, hakket kruspersille, salt og pepper. Klem ut vannet av brødet og bland grundig med det øvrige.
- Form deigen til små kjøttboller og stek dem i solsikkeolje i en stekepanne på middels varme på alle sider - 4-5 minutter.
Ferdigstill retten:
- Kok pastaen.
- Ha kjøttbollene i tomatsausen så de blir varme.
- Server med revet parmesan på toppen og gjerne en deilig salat til.