Ingredienser
Klassisk bruschetta med rødløk
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Bruschetta er en klassisk italiensk forrett med sprøtt brød og friske, marinerte tomater. I denne varianten tilfører rødløk en ekstra smak som løfter retten ytterligere.
Fremgangsmåte
- Skjær brødskiver og fordel 2 spiseskjeer olivenolje over dem. Stek brødskivene i ovnen på 220 grader over- og undervarme til de er sprø (ca 10 minutter).
- Skjære cherrytomatene i fire biter og ha i en romslig skål.
- Kutt rødløken i små terninger og ha oppi skålen med tomatene.
- Finhakk eller riv hvitløk oppi skålen.
- Legg en håndfull basilikumblader oppå hverandre og skjær bladene i strimler
- Hell balsamikoeddik, resten av olivenoljen, salt og pepper i skålen og rør godt så alt blandes.
- Når brødene er sprø, la de kjøle seg ned noen minutter på benken før du fordeler tomatblandingen jevnt på brødkivene.
Hvis det er marinade igjen i skålen, fordel det over bruschetta-skivene – der er det mye god smak!