Panzanella - tomatsalat med brød

Lag deg en deilig italiensk klassisk tomatsalat med sprø brødbiter; en panzanella. Det er en smart måte å bruke opp gammelt brød på. Brød og tomater er alltid med, men bruk gjerne fantasien og lag din egen vri. Ingen panzanellaer er like.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 skiver daggammelt brød
  • 2 ss olivenolje
  • 8 tomater
  • 8 røde cherrytomater
  • 1 pk mozzarellakuler (150 g)
  • blader fra 0,5 potte frisk basilikum
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 store grove rundstykker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Riv opp brødet i biter eller skjær det i terninger.  
  3. Ha brødbitene på en langpanne med bakepapir. Drypp olivenolje over. Ha på litt salt og pepper og vend om. Bak brødbitene i ovnen til de er litt sprø utenpå og myke inni.
  4. Del store tomater i båter, og små tomater i to. Ha de i en bolle og bland med brødbitene og mozarellakulene. Bruker du hel mozarella så river du den i biter.
  5. Bland med basilikumblader, olje og balsamico.
  6. Ha grovkvernet pepper og litt salt på.
  7. Server salaten nylaget.

Finhakket rødløk er også nydelig i en slik salat.

Og om du ønsker så server salaten i halve grove rundstykker. Fjern litt av innmaten og bruk det i salaten. Det er en festlig måte å servere panzanella på. Småvarianter er nydelig på tapasbordet.

Del på Facebook