Koreansk Army Stew (Budae Jjigae)

Denne budsjettvennlige og enkle nudelretten har sin opprinnelse i tiden etter Koreakrigen. Laget med en blanding av hermetikk fra amerikanske militærlagre og lokale ingredienser som nudler og kinakål, har retten blitt en global favoritt. Prøv vår forenklede versjon av koreansk 'Army Stew' — vi er sikre på at den vil falle i smak.
20-40 min
4,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll, tørk og skjær kinakålen i strimler. Legg den i en bolle og ha eddik over. Kna den litt. Sett til side.
  2. Finhakk løk, hvitløk og chili og fres det raskt i varm olje i en vid kjele.
  3. Ha i gochujang og rør rundt. Currypaste kan også brukes, men da trenger du litt mer for den er ikke så sterk.
  4. Ha i hakket tomat og buljong. Kok opp.
  5. Legg nudlene i kjelen og legg ost over.
  6. Kok i 3 minutter (til nudlene er nesten ferdig).
  7. Bland i kinakål, skinke (skinke kan sløyfes) og halvparten av vårløken i siste kokeminutt. Rør rundt og smak til.
  8. Server med et godt dryss av vårløk, korianderblader og gjerne noen halve små cherrytomater.

Denne suppa skal ha en sterk smak. Om du ønsker kan du smake til med chilipulver og pepper. Hermetisk mais er også mye brukt i denne suppa. Har du kimchi så kan du bruke det også.

Gochujang er et tradisjonelt Koreansk tilbehør som gir en rik skarphet til supper og gryteretter. Gir et smaksløft til selv de enkleste retter. Pasten har en dyp rødfarge og kan minne litt om kimchi på smaken. Men har sitt særpreg av chili. Passer alle Koreanske retter og woker.

Del på Facebook