Bakt kinakål i tomatsaus

Nye måter å nyte kinakål på

Den smakfulle kinakålen har blitt en favoritt hos mange. Med sin milde, søtlige smak og sprø konsistens, er denne grønnsaken ikke bare næringsrik, men også veldig rimelig.

Kinakål, opprinnelig en delikatesse fra Kina, har blitt en favoritt blant norske kjøkkenentusiaster. Med sin opprinnelse som frokostingrediens i det fjerne øst, kom kinakålen til Norge tidlig på 1980-tallet.

Slik bruker du kinakål:
Kinakålens allsidighet gjør kinakålen egnet i alt fra råkost og salater til varmebehandlede retter som stekt, gratinert og i wok. Kinakålens sprø konsistens og milde, søtlige smak kan være super i dine salater, og den kan også løfte frem et grytemåltid eller en pai.

Rimelig og sund

Kinakål er ikke bare en veldig rimelig råvare, det er også veldig sunt. Den er rik på vitamin C og kostfiber, og den har et lavt innhold av energi og fett.

Les mer om hvorfor du bør spise kinakål her

Oppbevaring og holdbarhet:
Selv om kinakål er kjent for sin holdbarhet, er det viktig med riktig oppbevaring for å beholde ferskheten. Optimal lagringstemperatur ligger mellom 0 - 2°C. Kål er også etylenfølsom, så den bør lagres borte fra etylenproduserende varer som epler, bananer og tomater.

Sesong:

Sesongens første kinakål høstes om sommeren og høstingen fortsetter  utover høsten. Fordi kinakål er en veldig holdbar lagringsgrønnsak, er vi så heldige her til lands at vi kan få tak i norsk kinakål nesten hele året.

Sørg for å se etter Nyt Norge-merket i butikken, da vet du at kinakålen er norsk.

Nyt-Norge (3).png

Svar og vinn gavekort på 1000,-