Miljøbilder sommergrønnsaker

Kremet blomkål og brokkolisalat

Denne fargerike salaten kombinerer grillet blomkål og brokkoli med sprø pecannøtter, søtsyrlig tranebær, rødløk og en frisk, kremet dressing med crème fraîche. En næringsrik grønnsaksrett som passer like godt til grillmiddagen som på buffébordet!
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Kremet dressing

  • 3 dl crème fraîche - eller rømme
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Forbered grønnsakene:

  1. Del blomkål og brokkoli i små buketter. Skrell de ytre skallet av brokkolistilken og kutt den i terninger også.
  2. Finhakk rødløken.
  3. Grovhakk pekannøtter og rist dem lett i en tørr panne til de er gyldne og aromatiske.
  4. Bland grønnsaker, rødløk, pekannøtter og tranebær i en stor bolle.

Lag dressingen:

  1. I en liten bolle, visp sammen crème fraîche, sukker, salt og sitronsaft til en glatt dressing.
  2. Smak til – juster evt. med mer sitronsaft eller sukker etter ønsket balanse.

Bland salaten:

  1. Hell dressingen over salatblandingen og rør godt så alt blir jevnt dekket.
  2. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter før servering for best smak.
Del på Facebook