To boller med kremet gul suppe toppet med kjøtt, urter og krydder, sammen med hele gulrøtter og pyntingredienser.

Ingredienser

Kremet kålrotsuppe

40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Kålrot i suppe? Ja, faktisk! Denne rotfrukten gjør seg overraskende godt som hovedrollen i en varm og kremet suppe. Kålrotsuppe passer perfekt til rester av pinnekjøtt eller fårikål, men kan også spises som den er.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt opp kålroten og gulroten i middels store biter, og legg dem på et stekebrett.
  2. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper.
  3. Stek på 180 grader i ca. 30-40 minutter, til grønnsakene er myke og har fått litt farge. Steketiden kan variere noe etter hvor store biter man har kuttet opp. 
  4. Ha litt olje i en stor kjele og fres løken på medium varme, til løken er blank. Ha i kuttet hvitløk og la det surre et minutt til. 
  5. Ha oppi vann, buljong og de bakte grønnsakene.
  6. La det koke opp og la det småputre noen minutter. 
  7. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha deretter i creme fraiche og kjør stavmikseren noen runder til. Om suppen er for tykk kan du spe på med litt mer vann. Om du ønsker litt spice på suppen kan du også ha i litt chilflak før du kjører stavmikseren en siste gang. Smak til med salt og pepper.
  8. Denne suppen er veldig god med lam, så server gjerne med stekte resten av pinnekjøtt eller fårikålkjøtt på toppen - eller annet valgfritt protein. Topp gjerne med litt friske urter!

Lag dobbel porsjon og frys ned til senere - så får du brukt opp hele kålrota! 

Hvor godt likte du oppskriften?