Kremet lys løksuppe

Ingredienser

Kremet løksuppe

20-40 min
1 av 5 om dagen

En smakfull kremet suppe med løk og hvitløk. Løken bakes i ovnen og moses i buljongen. Denne suppen passer til det meste! Topp den med bacon, krutonger eller stekt kylling - du kan også fint servere den som den er! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned.

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær løk i grove skiver. Bank hvitløkbåtene og fjern skallet.
  2. Spre løk og hvitløk utover en bakeplate med bakepapir.
  3. Drypp olje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper.
  4. Bak løken i ovn på 220 grader over og undervarme til løken blir gylden (ca. 25 min). Rør litt i løken underveis.
  5. Kok opp grønnsaksbuljong og melk og ha i den bakte løken. Mos med en stavmikser til du får en jevn og glatt suppe.
  6. Smak til. Om suppen blir for tykk så ha i mer væske.
  7. Server med et dryss av gressløk og topp gjerne med litt bacon, kylling eller krutonger. 

Hvor godt likte du oppskriften?