Ingredienser
Kremet løksuppe
20-40 min
1 av 5 om dagen
En smakfull kremet suppe med løk og hvitløk. Løken bakes i ovnen og moses i buljongen. Denne suppen passer til det meste! Topp den med bacon, krutonger eller stekt kylling - du kan også fint servere den som den er! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned.
Fremgangsmåte
- Rens og skjær løk i grove skiver. Bank hvitløkbåtene og fjern skallet.
- Spre løk og hvitløk utover en bakeplate med bakepapir.
- Drypp olje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper.
- Bak løken i ovn på 220 grader over og undervarme til løken blir gylden (ca. 25 min). Rør litt i løken underveis.
- Kok opp grønnsaksbuljong og melk og ha i den bakte løken. Mos med en stavmikser til du får en jevn og glatt suppe.
- Smak til. Om suppen blir for tykk så ha i mer væske.
- Server med et dryss av gressløk og topp gjerne med litt bacon, kylling eller krutonger.