Kreolsk wokgryte

Spennende wokgryte med kreolske smaker som du kan gjøre så sterk som du ønsker. Banan er en litt uvanlig ingrediens i en slik gryte, men kjempegodt blir det.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olje
  • 1 rød paprika
  • 1 pk sukkererter
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1,5 rød chili
  • 3 ts karri
  • 2 dl matfløte
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
  • 0,25 dl ananasjuice (lake fra boksen)
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 0,25 ts sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 banan
  • 300 g rensede reker
  • 0,25 finsnittet kinakål

Fremgangsmåte

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk og la det surre i olje i en wok eller stor stekepanne til løken er blank.
  2. Tilsett paprika og stilkselleri i biter, sukkererter delt i to og finhakket chili uten frø og hinner. La alt surre i ca. 1 minutt.
  3. Tilsett karri, fløte og ananaslake/juice. Smak til med sukker og salt.
  4. Skjær ananas i biter og banan i skiver og tilsett i sausen sammen med finstrimlet kinakål og reker like før servering.

 

Varm opp og server med godt brød til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook