Ingredienser
Kroningspai
40-60 min
0,5 av 5 om dagen
Kroningspai eller som de kaller det i England: CORONATION QUICHE Denne er en helt nydelig pai, med smak av spinat og estragon. Paien blir servert ved kroningen av Kong Charles. Vi har også med litt vårløk i denne varianten.
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
- Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.
Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter. - Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
- Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
- Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
- Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
- Ta ut paien av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i over bunnen.
- Ha spinat, bønner, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paideigen.
- Dryss over resten av osten.
- Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og lett gylden.
Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.
Du kan også bruke en ferdiglaget paibunn.