Pai med grønnsakfyll og potetlokk

Shepherd's pie med grønnsaker

Shepherd's pie er en typisk britisk rett med lange tradisjoner. Her er en variant med en tykk grønnsaksaus som passer perfekt f.eks. til kjøttfri middag. Bruk gjerne grønnsakrestene du har i kjøleskapet.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Potetmos med selleri

  • 6 stor poteter ca. 600 gram
  • 3 skiver sellerirot ca. 200 gram
  • 1 dl melk
  • 1 eggeplomme
  • litt revet muskat
  • pepper

Grønnsaksaus

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og mos bitene sammen med melk. Bland inn en eggeplomme og smak til med revet muskat og pepper.
  2. Varm oljen i en gryte.
  3. Fres grønnsakene  blanke i olje i en panne.
  4. Tilsett tomatpuré og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønnene som skal tilsettes mot slutten av koketiden.
  5. Smak til med pepper.
  6. La sausen småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
  7. Ha grønnsaksausen i en stor ildfast form eller i 4-5 porsjonsformer. Bre et lag med potetmos jevnt over.
  8. Stek formen(e) midt i ovnen på 220 grader C til potetmosen har fått farge - 10-15 minutter.
  9. Dryss finhakket oregano (eller rosmarin) over.
Del på Facebook