Shepherd's pie med grønnsaker

Shepherd's pie er en typisk britisk rett med lange tradisjoner. Her er en variant med en tykk grønnsaksaus som passer perfekt f.eks. til kjøttfri mandag. Bruk gjerne grønnsakrestene du har i kjøleskapet.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Potetmos med selleri

  • 8 stor potet
  • 3 skive sellerirot
  • 1 dl melk
  • 1 eggeplomme
  • litt revet muskat
  • pepper

Grønnsaksaus

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 finhakket løk
  • 1 gulrot i terninger
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 rød paprika i terninger
  • 0,5 grønn squash i terninger
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 laurbærblad
  • 2 ss hakket frisk oregano eller rosmarin
  • 60 g brune bønner
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann.Hell av kokevannet og mos bitene sammen med melk. Bland inn en eggeplomme og smak til med revet muskat og pepper.
  2. Varm oljen i en gryte.
  3. Fres grønnsakene  blanke i olje i en panne.
  4. Tilsett tomatpuré og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønnene som skal tilsettes mot slutten av koketiden.
  5. Smak til med pepper.
  6. La sausen småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
  7. Ha grønnsaksausen i en stor ildfast form eller i 4-5 porsjonsformer. Bre et lag med potetmos jevnt over.
  8. Stek formen(e) midt i ovnen på 220 grader C til potetmosen har fått farge - 10-15 minutter.
  9. Dryss finhakket oregano (eller rosmarin) over.
Sist oppdatert 18. februar 2016
Liker 36
Legg til på Min side
Del på Facebook