Husets grønnsakspai

Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som frister både store og små. Du kan lage den dagen i forveien og bare varme den opp før servering. Server godt brød til og ettermiddagen er reddet.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 150 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl grovbakstmel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 4 kokte potet i terninger
  • 400 g brokkoli i små buketter
  • 1 rød paprika
  • 0,25 sellerirot i terninger
  • 1 rødløk i ringer
  • 2 ss olje til steking
  • 2,5 dl melk
  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 150 g revet hvitost

Fremgangsmåte

Fres løk, selleri og paprika i olje og ha dette i det forstekte paiskallet sammen med brokkoli og potetbiter.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over.

Dryss over revet ost.

Stek paien i ovnen på 180 grader C, ca. 40 minutter til paien har fått en gylden farge.

Server den lunken med en god salat til.

Her kan du variere innholdet med spinat, purre og sjampinjong (som da freses raskt i en varm stekepanne), blader av kinakål, grønnkål eller savoykål (forvelles i et par minutter). Rester av kalkun eller skinke er også ypperlig å bruke i en pai.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 35
Legg til på Min side
Del på Facebook