Tomat og løkpai i hvit paiform

Tomat- og løkpai

Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paideig

  • 2 dl hvetemel
  • 50 g smør
  • 0,5 dl kesam original

Fyll

  • 1 løk
  • 1 purre
  • 5 tomater
  • 2 egg
  • 0,5 dl kesam original
  • 1 dl lettmelk
  • 0,5 ts salt
  • nykvernet pepper etter smak
  • 2 ss revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann. 
  2. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform.
  3. Prikk paienbunnen med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.
  4. Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver.
  5. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.
  6. Skjær tomatene i skiver.
  7. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper.
  8. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver.
  9. Hell på eggeblandingen og strø over ost.
  10. Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet og paien har blitt gyllen.
  11. Server med en grønn salat til.
Legg til på Min side
Del på Facebook