Kroningspai

Kroningspai eller som de kaller det i England: CORONATION QUICHE Denne er en helt nydelig pai, med smak av spinat og estragon. Paien blir servert ved kroningen av Kong Charles. Vi har også med litt vårløk i denne varianten.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl grovbakstmel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 1 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 egg
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 100 g revet cheddar ost
  • 180 g hakket frisk spinat
  • 3 finhakket vårløk
  • 60 g kokte bondebønner eller soyabønner
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
  2. Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.
    Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
  3. Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
  4. Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
  5. Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
  6. Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
  7. Ta ut paien av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i over bunnen.
  8. Ha spinat, bønner, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paideigen.
  9. Dryss over resten av osten.
  10. Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og lett gylden.

    Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.
    Du kan også bruke en ferdiglaget paibunn. 
Legg til på Min side
Del på Facebook