Kroningspai

Kroningspai eller som de kaller det i England: CORONATION QUICHE Denne er en helt nydelig pai, med smak av spinat og estragon. Paien blir servert ved kroningen av Kong Charles. Vi har også med litt vårløk i denne varianten.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl grovbakstmel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 1 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 egg
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 100 g revet cheddar ost
  • 180 g hakket frisk spinat
  • 3 finhakket vårløk
  • 60 g kokte bondebønner eller soyabønner
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
  2. Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.
    Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
  3. Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
  4. Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
  5. Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
  6. Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
  7. Ta ut paien av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i over bunnen.
  8. Ha spinat, bønner, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paideigen.
  9. Dryss over resten av osten.
  10. Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og lett gylden.

    Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.
    Du kan også bruke en ferdiglaget paibunn. 
Del på Facebook