Ingredienser
Lammefrikassé med rotgrønnsaker
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen
Nyt en smak av tradisjon med vår deilige lammefrikassé! Denne retten er full av saftig lammekjøtt, møre grønnsaker og en fyldig saus som garantert vil glede smaksløkene dine.
Fremgangsmåte
- Skyll kjøttstykkene i kokende vann og tørk dem (dette for å fjerne urenheter og du får en renere kraft).
- Legg kjøttstykkene i en vid kjele og hell på vann så det dekker godt. Kok opp og skum av om det danner seg mere urenhetene på toppen.
- Tilsett salt, pepperkorn og laurbærblad og la kjøttet trekke, på svak varme, under lokk, til det er helt mørt og slipper beinet. Beregne ca. 1-1 1/2 time. Koketiden kan variere. Ta kjøttet opp og fjern bein og evt. fett og skinn. (Denne prosessen er ikke nødvendig om du har rene kjøttstykker uten bein).
- Rens og del grønnsakene i grove biter. Purren kan gjerne være i 4-5 cm tykke kubber.
- Ha grønnsakene i kraften og kok i 10-12 min. til grønnsakene er knapt møre.
- Ta grønnsakene opp av kjelen og sil kraften.
- Kok opp på nytt og visp inn hvetemel utrørt i kaldt vann (rist mel og vann til en klumpfri røre i et syltetøyglass om du vil). Kok opp og la sausen koke i 5-10 minutter på lav varme, for å bli kvitt melsmak.
- Rør inn matfløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i kjelen. Rør rundt. La alt bli gjennomvarmt.
- Server med et godt dryss av frisk hakket dill og kokte poteter, gjerne mandelpotet.