Ovnsbakte rotgrønnsaker med nakkekoteletter

Lag en enkel og rimelig middagsrett som nesten lager seg selv i ovnen ved å benytte ferdigpakker med rotgrønnsakmiks fra butikken. Vår oppskrift inkluderer næringsrike ingredienser som rødbeter, gulbeter, sellerirot og pastinakk, og tilbyr en praktisk løsning for travle kvelder. Perfekt for alle som ønsker et sunt måltid uten stress.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen å 200 grader.
  2. Skjær av bein på nakkekoteletter og del kjøttet i 2-3 biter.
  3. Krydre med salt, pepper og tørket timian.
  4. Brun kjøttet godt, på begge sider, i margarin, i en varm panne.
  5. Skrell grønnsakene og potetene og del dem i like store biter. (Om du bruker små poteter trenger du ikke å skrelle eller dele dem).
  6. Ha grønnsakene og potetene i en stor ildfast form.
  7. Bland med krydder, olje og hvitløk.
  8. Legg det stekte kjøttet i formen.
  9. Ha på sitronskiver og hell over buljong.
  10. Sett formen inn i varm ovn.
  11. Bak retten midt i ovnen, på over og undervarme, i ca. 35 minutter, til kjøttet og grønnsakene er møre. Du kan gjerne røre i formen underveis.
  12. Om du ønsker en jevnet saus over retten, heller du kraften over i en liten kjele.
  13. Rør 2 ss maizenna i 1dl kaldt vann og rør dette inn i kraften.
  14. Kok opp og smak til og hell sausen over retten.
  15. Server med et dryss av persille.
Legg til på Min side
Del på Facebook