Lammefrikassé med rotgrønnsaker

Nyt en smak av tradisjon med vår deilige lammefrikassé! Denne retten er full av saftig lammekjøtt, møre grønnsaker og en fyldig saus som garantert vil glede smaksløkene dine. Perfekt for å varme sjelen og skape gode minner rundt middagsbordet.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

  • 1,5 dl hvetemel utrørt
  • 4 ss frisk dill
  • 1 dl matfløte
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Skyll kjøttstykkene i kokende vann og tørk dem (dette for å fjerne urenheter og du får en renere kraft).
  2. Legg kjøttstykkene i en vid kjele og hell på vann så det dekker godt. Kok opp og skum av om det danner seg mere urenhetene på toppen.
  3. Tilsett salt, pepperkorn og laurbærblad og la kjøttet trekke, på svak varme, under lokk, til det er helt mørt og slipper beinet. Beregne ca. 1-1 1/2 time. Koketiden kan variere. Ta kjøttet opp og fjern bein og evt. fett og skinn. (Denne prosessen er ikke nødvendig om du har rene kjøttstykker uten bein).
  4. Rens og del grønnsakene i grove biter. Purren kan gjerne være i 4-5 cm tykke kubber.
  5. Ha grønnsakene i kraften og kok i 10-12 min. til grønnsakene er knapt møre.
  6. Ta grønnsakene opp av kjelen og sil kraften.
  7. Kok opp på nytt og visp inn hvetemel utrørt i kaldt vann (rist mel og vann til en klumpfri røre i et syltetøyglass om du vil). Kok opp og la sausen koke i 5-10 minutter på lav varme, for å bli kvitt melsmak.
  8. Rør inn matfløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  9. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i kjelen. Rør rundt. La alt bli gjennomvarmt.
  10. Server med et godt dryss av frisk hakket dill og kokte poteter, gjerne mandelpotet.
Del på Facebook