Ingredienser
Løkpai med purre
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen
Pai går aldri av moten! Den kan fylles med mye godt og her er det løk og purre som gir god smak sammen med brie som får smelte i paien.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader C. Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform ca. 23 cm i diameter med lav kant. Eller bruk en ferdig paideig. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter.
- Forstek paiskallet i ovnen i 5-10 minutter. Med ferdig paideig, trenger du ikke forsteke paibunnen.
- Rens, skrell og del all løken i tynne skiver. Stek løken i en panne med smør til den er myk og blank. Strø på salt og pepper og fordel løken i bunnen av paiskallet.
- Bland ost med egg og fløte. Krydre med pepper og hell blandingen over løken.
- Del brie i skiver og legg på toppen.
- Stek paien ved 200 grader C i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.
- Pynt med persille ved servering. Paien smaker god varm eller romtemperert, gjerne med en salat til.