Lokpai, pai med lok, pai med lok og purre

Ingredienser

Løkpai med purre

Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Pai går aldri av moten! Den kan fylles med mye godt og her er det løk og purre som gir god smak sammen med brie som får smelte i paien.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader C. Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform ca. 23 cm i diameter med lav kant. Eller bruk en ferdig paideig. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter.
  2. Forstek paiskallet i ovnen i 5-10 minutter. Med ferdig paideig, trenger du ikke forsteke paibunnen.
  3. Rens, skrell og del all løken i tynne skiver. Stek løken i en panne med smør til den er myk og blank. Strø på salt og pepper og fordel løken i bunnen av paiskallet.
  4. Bland ost med egg og fløte. Krydre med pepper og hell blandingen over løken.
  5. Del brie i skiver og legg på toppen.
  6. Stek paien ved 200 grader C i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.
  7. Pynt med persille ved servering. Paien smaker god varm eller romtemperert, gjerne med en salat til.

Hvor godt likte du oppskriften?