Løksyltetøy

Dette syltetøyet laget på løk smaker nydelig, og anbefales servert sammen med en moden brie, camembert eller blåmuggost. Passer også godt som tilbehør til middag og er også fint som smaksforsterker i supper og gryteretter.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 4 rødløk
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss søt chilisaus
  • 1 dl revet frisk ingefær
  • 1 rød chili uten frø
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • saften av 2 lime

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Skjær løken i ringer og fres dem i smøret. Det skal ikke bli brent eller brunt.
  3. Tilsett sukker, chilisaus, revet ingefær, finhakket chili, salt, pepper og limesaft.
  4. La det småkoke på svak varme i ca. 15 minutter eller til det får syltetøykonsistens.
  5. Helles over på varme rene glass, og oppbevares mørkt og kjølig. Syltetøyet er veldig holdbart.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook