Ingredienser
Lun salat av bakte grønnsaker og bønner
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Å bake aubergine, squash og paprika i ovnen gjør at grønnsakene får en helt spesiell og nydelig sødme.En lun salat som kan serveres ved siden av middagen, men er også helt perfekt å servere alene, f.eks. med ferskt brød til.
Fremgangsmåte
- Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver på langs. Dryss litt salt på aubergineskivene og la de "safte" seg i ca. 15 minutter.
- Stek auberginskivene i en varm, tørr panne (gjerne en grillpanne om du har, så får du et fint grillmønster).
- Del paprikaen i to og fjern frø, stilk og hinner.
- Skjær rødløken i skiver.
- Smør en langpanne med rapsolje og legg alle grønnsakene i.
- Dryss over finhakket hvitløk.
- Bak grønnsakene i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter. De siste 5 minuttene skal bønnene bakes med.
- Om du ønsker, kan du fjerne skinnet på paprikaen. Det gjøres legg ved å la den ferdige bakte paprikaen ligge i en plastpose i noen minutter. Deretter er det lett å dra av skinnet.
- Bland de ferdige bakte grønnsakene forsiktig med basilikumblader, balsamicoeddik og olje.
- Anrett på fat eller tallerkener. Nykvernet pepper over. Dryss gjerne på revet parmesan rett før servering.