Mandelmarengs med bringebær

Lekker, søt og god dessert med marengs, krem og friske bringebær. En virkelig festdessert.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 3 eggehvite
  • 1,5 dl sukker

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 l bringebær
  • 1 dl mandelflak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 100 grader C.

 

Hakk mandlene grovt. Skill eggene og pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett sukker litt etter litt og fortsett å vispe til en fast røre. Vend inn de hakkede mandlene. Bred røren utover på et bakepapir i en liten langpanne. Stek bunnen i 4-5 timer midt i ovnen til bunnen er tørr og slipper papiret. La avkjøle.

 

Pisk fløten til stiv krem og smak til med vaniljesukker. Bred kremen utover kaken og pynt med bringebær og mandelflak.

 

Skjær i 8 firkanter og server til kaffen eller som dessert.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook