Ingredienser
Multesuppe med vaniljesaus
20-40 min
1.5 av 5 om dagen
Heldig er du som har multer i fryseren! Da kan du lage verdens deiligste suppe til dessert. Topp herligheten med hjemmelaget vaniljesaus.
Fremgangsmåte
- Legg noen fine bær til side. Disse skal være til pynt ved servering.
- Smelt sukker i en gryte til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter. Ha multene direkte i den varme karamellen sammen med eplemost. Kok opp.
- Skrap frøene ut av den ene vaniljestangen og ha i multeblandingen. Kok i ca. 5 minutter etter at sukkeret er oppløst. Sil suppen gjennom en sil.
- Suppen kan serveres både varm og kald. Hvis du ønsker en søtere suppe, så tilsett mer sukker mens suppen ennå er varm.
- Smelt crème fraîche, fløte og melis i en gryte. Avkjøl. Når massen har kjølt seg ned litt, ha sitronsaften i sammen med vaniljefrø fra den andre stangen.
- Sausen helles på toppen av suppen ved servering.