Myk eplekake med sitron
Saftig og myk langpannekake med epler som har en pikant smak av sitron. Server eplekaken til kaffen eller som dessert f.eks. med lettpisket krem til.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175°C.
Rør smør og sukker lett og luftig.
Rør inn eggene, ett om gangen.
Rør i sitronskall og hvetemel som er blandet med bakepulver og bland godt sammen.
Fordel halvparten av deigen i en form på 20 x 30 cm eller i en kakeform med 24 cm i diameter.
Fjern kjernehusene på eplene. Du kan også skrelle eplene om du ønsker det. Skjær eplene i båter. Fordel eplebåtene over deigen og strø over sukker, kanel og kardemomme. Dekk med resten av deigen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175°C i ca. 50 minutter.
Avkjøl kaken.
Sikt over melis og server e.eks. med lettpisket krem.