Eplekake med sitron i form

Myk eplekake med sitron

Saftig og myk langpannekake med epler som har en pikant smak av sitron. Server eplekaken til kaffen eller som dessert f.eks. med lettpisket krem til.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 egg
  • revet skall av 0,5 sitron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel

Fyll

  • 3 epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C.

Rør smør og sukker lett og luftig.

Rør inn eggene, ett om gangen.

Rør i sitronskall og hvetemel som er blandet med bakepulver og bland godt sammen.

Fordel halvparten av deigen i en form på 20 x 30 cm eller i en kakeform med 24 cm i diameter.

Fjern kjernehusene på eplene. Du kan også skrelle eplene om du ønsker det. Skjær eplene i båter. Fordel eplebåtene over deigen og strø over sukker, kanel og kardemomme. Dekk med resten av deigen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175°C i ca. 50 minutter.

Avkjøl kaken.

Sikt over melis og server e.eks. med lettpisket krem.

Legg til på Min side
Del på Facebook