Ingredienser
Ovnsbakt kål med laks
20-40 min
1 av 5 om dagen
Det er så enkelt å lage mat når alt bakes i en og samme form, såkalt traybake. Her er det kål som er brukt som hovedingrediens.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær hodekål i båter. Fjern litt av den grove stilken, men ikke mer enn at båtene henger sammen.
- Smør en langpanne eller en stor ildfast form, med litt olje og legg kålbåtene i. Drypp litt olje og sitron over. Sett brettet i varm ovn.
- Bak i 15-20 minutter til kålbåtene har fått litt farge. Snu båtene underveis.
- Legg i laksefiletene og tomater og bak videre i ca. 10 minutter.
- Dryss over finsnittet vårløk og persille og press sitronsaft over.
Bak gjerne potetbåter sammen med kålen eller server kokte poteter til. Litt lettrømme hører gjerne med.