Ovnsbakte pærer med hasselnøttkrisp

Når pærer får en omgang i ovnen skjer det nesten magiske ting. Og sammen med litt hakkede hasselnøtter, honning og mørk sjokolade, så blir dette dessertfavoritt for mange.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Legg hasselnøttene på et bakepapir og stek dem i ovn i 5 minutter. Da blir de fyldig på smak.
  3. Skrell pærene og skjær av et lite snitt i bunnen slik at pærene kan stå.
  4. Smelt smøret sammen med honningen. Pensle dette på pærene.
  5. Grovhakk hasselnøttene og klem de på pærene.
  6. Sett pærene i ovnen på bakepapir og bak dem midt i ovnen i 18-20 minutter.
  7. Riv sjokoladen.
  8. Server pærene lune med et dryss av revet sjokolade.
  9. Server med pisket krem ved siden av.
Del på Facebook