Ovnsbakt nykål med soyasmør

Ovnsstekt nykål med soyasmørsaus

Stekt nykål med en deilig og spicy smørsaus er en smakfull sommerrett med kål på sitt beste. Enkel å lage, og perfekt som tilbehør eller en rett i seg selv.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 nykål
  • 50 g kaldt smør
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts sriracha
  • 1 bunt finhakket frisk gressløk
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Stek nykålen:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Skjær nykålen i fire skiver.
  3. Legg nykål-skivene på et stekebrett med ryggen ned og pensle med olje. Ha over kvernet salt og pepper.
  4. Bak nykålen i ovnen til den får en gyllen og sprø stekeskorpe (ca. 30 minutter)

Lag soyasmøret:

  1. Kutt smøret i 1x1 cm. store terninger.
  2. I en liten kasserolle: Rør sammen soyasaus og sriracha på medium høy varme. Ha oppi et par smør-terninger av gangen og rør bestemt. Ha oppi litt og litt smør ettersom smøret smelter.
  3. Servér nykålen på tallerkener og øs over sausen.  
  4. Topp gjerne med hakkede nøtter og parmesan.
Del på Facebook