Ingredienser
Pai med revne rotgrønnsaker
Å nyte av sesongens råvarer er herlig. Her har vi brukt reven gulrot, sellerirot og kålrot i en deilig pai, men har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til.
Fremgangsmåte
Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen.
Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.
Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.
Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.
Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.
Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen.
Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.
Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.
Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.
Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.