To glassskåler med lagdelt dessert med hvit krembunn og rød bringebærtopping, garnert med friske bringebær og mynteblader.

Ingredienser

Panna cotta med bringebær og pasjonsfrukt

Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Nydelig og lettlaget dessert som kan tilberedes i god tid før gjestene kommer. Bærsausen lages av bringebær og pasjonsfrukt, og gir en frisk smak til panna cottaen.

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  2. Kok opp 1,5 dl kremfløte og del vaniljestangen på langs og la den koke med.
  3. Tilsett revet sitronskall og melk.
  4. Avkjøl blandingen noe.
  5. Klem vannet ut av gelatinen, legg den i fløtemelken og rør til gelatinen er oppløst.
  6. Sil fløtemelken over i porsjonsformer eller i glass. Avkjøl. La glassene stå kaldt i minst 2-3 timer eller natten over.
  7. Kjør melis og bringebær til det er godt blandet i en mikser.
  8. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innholdet.
  9. Bland bringebær og pasjonsfrukt og smak til om det er passe med melis.
  10. Ved servering helles bringebær- og pasjonsfruktsausen over panna cottaen i glassene.
  11. Pynt f.eks. med mynte- eller sitronmelisseblader.

Hvor godt likte du oppskriften?