Ingredienser
Panna cotta med bringebær og pasjonsfrukt
Nydelig og lettlaget dessert som kan tilberedes i god tid før gjestene kommer. Bærsausen lages av bringebær og pasjonsfrukt, og gir en frisk smak til panna cottaen.
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Kok opp 1,5 dl kremfløte og del vaniljestangen på langs og la den koke med.
Tilsett revet sitronskall og melk.
Avkjøl blandingen noe.
Klem vannet ut av gelatinen, legg den i fløtemelken og rør til gelatinen er oppløst.
Sil fløtemelken over i porsjonsformer eller i glass. Avkjøl. La glassene stå kaldt i minst 2-3 timer eller natten over.
Kjør melis og bringebær til det er godt blandet i en mikser.
Del pasjonsfruktene i to og ta ut innholdet.
Bland bringebær og pasjonsfrukt og smak til om det er passe med melis.
Ved servering helles bringebær- og pasjonsfruktsausen over panna cottaen i glassene.
Pynt f.eks. med mynte- eller sitronmelisseblader.