Mager ostekake med gelétopp og appelsiner - stykke

Påskeappelsinkake

Frisk og kjempegod ostekake med appelsiner og som lett lages uten steking i ovn. Dette er en mager appelsinkake som er verd å prøve.
Over 60 min

Ingrediensliste

Bunn

  • 1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss sterk kaffe
  • 5 ss saft fra appelsiner
  • 2 dl havregryn - lett ristet i en tørr panne
  • 8 finhakkede valnøttkjerner

Gelélokk

Ostekrem

  • 3 dl cottage cheese (1 beger)
  • 3 dl kesam vanilje (1 beger)
  • 1 pk gelépulver med appelsinsmak
  • 1 dl appelsinsaft
  • 0,5 dl vann

Fremgangsmåte

Bunnen:

  1. Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter.
  2. Rør til du får en jevn masse.
  3. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir.
  4. Sett bunnen kjølig.
  5. Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.

Ostekrem:

  1. Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
  2. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
  3. Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
  4. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.

Gelélokk:

  1. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
  2. Avkjøl.

Montering:

  1. Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
  2. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.
  3. Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.
Del på Facebook