Påskepavlova med appelsincurd og frukt og bær

Påskepavlova med appelsincurd og frukt og bær

Her er en påskevariant av den berømte pavlovaen. Da må det appelsiner til. Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk og seig inni. Selve bunnen kan lages i god tid og oppbevares tørt. Den fylles og pyntes rett før servering. Eggehvitene brukes til bunnen og eggeplommene til appelsincurd.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

 • 6 eggehvite
 • 3 dl sukker
 • 1 ts maisstivelse (maizena)
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ts eddik, 7 %
 • 2 ts revet skall av appelsiner

Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen til 250°C.
 2. Pisk eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret nesten stivt. Det er viktig at bollen er helt tørr og at du ikke får noe plomme sammen med hviten. Da blir ikke marengsen stiv.
 3. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukker, maisstivelse og revet appelsinskall litt etter litt.
 4. Marengsmassen skal være så stiv at du kan lage et mønster som ikke flyter utover.
 5. Tegn en sirkel på 25-30 cm i diameter på et bakepapir og legg det på et stekebrett. Fyll sirkelen med marengsmassen eller lag porsjonsformer. Du kan avpasse størrelsen på sirkelen etter fatet du skal bruke.
 6. Senk temperaturen til 100°C og stek marengsbunnen i ca. 1 time på nederste rille. Porsjonsformer trenger ikke mer enn 45 minutter. Deretter kan du la platen bli stående i ovnen med ovnsdøren på gløtt til den er avkjølt.
 7. Den er nå sprø utenpå og myk inni. Den er litt skjør så vær forsiktig.
 8. Oppbevar den tørt til den skal serveres.
 9. Ha marengsen over på et fat og bre appelsincurd på. Skjær ut appelsinfileter og ha de på marengsen sammen med jordbær i biter, blåbær og gjerne noen små mandelegg som her.
Del på Facebook